Telenor köper OpenNet

Som ett led i satsningen på öppna nät köper Telenor Sverige landets näst största kommunikationsoperatör, OpenNet
Open_Universe
logga_5byline
Telenor Sverige meddelar i dag att man köpt kommunikationsoperatören Open Broadbandnet Sweden AB (”OpenNet”) av Sweden Carnica Group. OpenNet har 16 anställda och finns i öppna nät i 36 kommuner över hela landet. Open Net är den näst största kommunikationsoperatören i Sverige, sett till antal anslutningar. Som en följd av affären ingås ett driftavtal mellan Telenor Sverige och Fiberdata AB, som hittills levererat detta till OpenNet.
– Vi har bland stadsnät och bostadsbolag märkt en stor efterfrågan på nya alternativ bland kommunikationsoperatörerna. Genom förvärvet av OpenNet får vi tillgång till ytterligare kompetens och en stor kundbas vilket stärker vår position, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Broadband & TV, Telenor Sverige.
Telenor Sverige genomförde nyligen en större omorganisation och inrättade ett nytt affärsområde, Broadband & TV, för att möta den växande efterfrågan på fiberbaserade bredbandstjänster. I affärsområdet ingår Telenors egen kommunikationsoperatör, Open Universe, som lanserades i november 2011. Så sent som i maj offentliggjordes att Uppsalas största bostadsbolag, Uppsalahem, valt Open Universe som kommunikationsoperatör.
– Telenor har de tekniska, finansiella och organisatoriska resurser som krävs för att kunna utveckla rollen som kommunikationsoperatör ytterligare och därmed skapa mervärde för våra kunder, säger Calle Norberg, grundare av OpenNets ägare Sweden Carnica Group.
Kontaktperson för Open Universe är
Johan Hagert, Försäljningschef
Telefon: 073-381 94 14
Copyright
Allt innehåll på denna webbplats ägs av OpenNet och får inte användas i andra syften.